Справи черкаські

Читать на русском

Добігає кінця 2012-й рік, а ми підбиваємо підсумки річної роботи голів українських міст. Сьогодні розмова піде про місто Черкаси та його очільника Сергія Одарича.

Програмою економічного і соціального розвитку Черкас на 2012-й рік передбачалася реалізація низки проектів для покращення благоустрою міста. Деякі із запланованих заходів Сергію Олеговичу вдалося реалізувати, інші ж – не судилося. Втім, зупинимося на окремих пунктах Програми докладніше.

З позитивних підсумків року хочеться відзначити відновлення освітлення території меморіалу "Пагорбу Слави" та проведення капітального ремонту житлового будинку по вул. Героїв Сталінграда, 14.

Набагато менше пощастило жителям інших черкаських будинків, що підлягають ремонту. Зокрема, при ремонті житлового будинку по вул. Гагаріна, 45  підряднику з будівельних робіт компанії "ТРАКТ - А" не вдалося облаштувати фундамент з буронабивних паль (посилення несучих конструкцій), тому вони повернули до бюджету кошти в сумі 77,59 тис. грн. (що на 12 тис. менше від наданої їм суми). Наразі міська влада веде перемовини з іншими компаніями для продовження робіт.

Щодо будинку по вул. Героїв Сталінграда, 38, який також був внесений до програми робіт на 2012-й рік, то тут черкаські чиновники звітувались лише про розробку робочого плану (за рахунок коштів, передбачених на капітальний ремонт - 334, 9 тис.грн.).

Не побачили в 2012-му році черкащани й книжкового ринку, що мав з’явитися на вулиці Смілянській. Згідно з листом заступника Черкаського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Людмили Зарічної, будівництво книжкового ринку не розпочиналось. Досі вирішується питання щодо фінансування робіт з модернізації ліхтарів біля будівлі РАГСу.

Не завершено також будівництво п’яти спортивних майданчиків: станом на 6 грудня освоєно чомусь лише 30% від річних коштів на 2012-й рік. Проте є надія, що до кінця року міська влада встигне завершити реконструкцію пішохідної алеї в мікрорайоні "Митниця-1".

Черкаські очільники були також впевнені, що в поточну році їм вдасться створити в місті муніципальну міліцію, проте згодом вони вирішили не приймати таких серйозних рішень без погодження Верховної Ради.

З-поміж інших цікавих подій за минулий рік в Черкасах трапився скандал із закупівлею нових тролейбусів, для чого було закладено 30 млн. грн. в бюджеті міста. В поточному році нові тролейбуси так і не купувалися, проте підприємство «Азот» подарувало місту один тролейбус. Також Сергій Одарич заявляв, що держава заборгувала тролейбусникам 600 тисяч гривень, й обіцяв, що кошти повернуть найближчим часом. Згідно з офіційною відповіддю, держава не має заборгованостей перед КП «Черкасиелектротранс» на травень місяць 2012 року.

Як бачимо, покращення в Черкасах існують! Можна впевнено констатувати, що тут справи просуваються дещо краще, ніж в Чернігові та Житомирі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: