Війна проти київських МАФів продовжиться

Читать на русском

Минулого року комплексна схема розміщення МАФів і тимчасових споруд для Києва так і не була затверджена, хоча її обіцяли Олександр Попов та Олександр Мазурчак.

Сам голова КМДА Олександр Попов визнає, що кіосковий бізнес в Києві - один з найбільш корумпованих: є дільничні, є чіткий припис про  незаконність самовільного розміщення малих архітектурних форм (так званих МАФів), але вони ростуть на київських вулицях як гриби після дощу.

Однак замість того, аби навести порядок серед столичної міліції, міські очільники розробляють карти-схеми розміщення кіосків.

Так минулого року Олександр Попов обіцяв, що будуть проведені громадські слухання в усіх районах міста, і з урахуванням позиції громади та експертів буде затверджено порядок і місце розміщення всіх видів тимчасових споруд. Таку ж обіцянку тоді давав і заступник голови КМДА Олександр Мазурчак. Однак комплексна схема розміщення МАФів та тимчасових споруд минулого року так і не була затверджена: 23 лютого Київрада НЕ ухвалила рішення про затвердження схеми, оскільки "за" проголосували лише 48 депутатів. Підкреслимо, що відповідний проект рішення був оприлюднений ще в травні 2012-го року.

Зауважимо, що й при підрахуванні кількості незаконних МАФів міські очільники путаються в показаннях. Суми фігурують різні: від 6 до 20 тисяч споруд. При цьому вони висловлюють єдність, обіцяючи продовжувати демонтувати незаконні МАФи. Хто скільки... Олександр Попов обіцяє демонтувати 6 тисяч кіосків, Олександр Мазурчак - 3 тисячі. Однак, зважаючи на швидкість, з якою нові МАФи виростають на місці старих, проблеми з підрахунками стають зрозумілими.

Зауважимо, що міська влада в поточному році планує втілити ще один масштабний проект, який має допомогти вирішити проблему незаконних МАФів, а точніше чергові нормативні документи. Нещодавно голова КМДА Олександр Попов запевнив, що всі вулиці Києва отримають паспорт, який міститиме дані про рекламу, малі архітектурні форми, урни та зупинки. Наразі розроблено 27 паспортів, що включають 39 вулиць, площ та провулків.

Власне нас турбує питання не лише, чому в місті «квітнуть» нові й нові незаконні МАФи, а й навіщо розробляти такий масштабний та коштовний проект з розташування кіосків? Адже й без того відомо, які з них встановлено незаконно!

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: