Попов проігнорував історичні пам’ятки Києва

Читать на русском

В рамках програми «Старий Київ» Олександр Попов минулого року здійснив лише реставрацію Андріївського узвозу, хоча планував оновити не менше шести історичних пам’яток столиці.

Голова Київської міської держадміністрації Олександр Попов, обґрунтовуючи причини початку реконструкції Андріївського узвозу, підкреслив, що столична влада переймається проблемою збереження історичних пам’яток Києва, тому запроваджує програму збереження історичної спадщини столиці «Старий Київ».

В рамках зазначеної Програми минулого року столичні очільники мали провести реставраційні роботи на Контрактовій площі, Володимирській гірці та на схилах Дніпра. Крім того, планувалося провести реконструкцію низки пам’ятників: колони Магдебурзького права, арки Дружби народів та пам’ятника князю Володимиру.

Скандальну реконструкцію Андріївського узвозу дійсно провели, і здали її вчасно до Дня міста, однак жодну з інших згаданих історичних пам’яток минулого року не реставрували. Так на наш запит до КМДА про здійснені роботи в рамках реставрації колони Магдебурзького права, арки Дружби народів, пам’ятника князю Володимиру та облаштування схилів Дніпра, ми отримали одну і ту ж суху відповідь: «Реставраційні роботи на зазначеному об'єкті не проводились». Більше того, пам’ятка місцевому самоврядуванню - колона Магдебурзького права - не лише не реставрувалась, але й була додатково пошкоджена під час будівництва транспортної розв’язки на Поштовій площі.

Лише на Володимирській гірці  минулого року була виконана перша черга реставраційних робіт. Зокрема, було встановлено підпірну стінку біля пам'ятника Святого Володимира, демонтовано Кокорівську альтанку (з метою реставрації споруди), частково реконструйовано доріжки з клінкерної цегли, відремонтовано верхню пішохідну доріжку від фунікулеру до вулиці Трьохсвятительскої тощо.

Презентуючи програму «Старий Київ», Олександр Попов підкреслював, що саме байдужість чиновників призводить до невиправних втрат культурної спадщини міста. Як бачимо, минулого року голова КМДА турботою про історичні пам’ятки столиці також не відзначився.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: