Попов і Мазурчак в боротьбі з негодою: невиконані обіцянки

Читать на русском

Підводячи попередні підсумки роботи київських очільників у боротьбі з наслідками негоди в столиці, зазначимо, що Олександр Попов та Олександр Мазурчак протягом останніх днів дали більше 10-ти обіцянок стосовно ліквідації наслідків негоди. Сім із них не виконано.

Так роботу громадського транспорту обіцяють відновити вже три дні поспіль, однак і в понеділок, і у вівторок значна частина маршрутів не працювала. Тому відновити повноцінний рух транспорту обіцяють сьогодні. Найбільші проблеми у київських очільників виникають з роботою наземного електротранспорту, особливо трамваїв.

Проїзд головним магістралями міста стабільно заблокований великими заторами, хоча Олександр Попов обіцяв звільнити київські дороги ще у понеділок. З міста й досі не вивезено накопичене сміття.

Головною проблемою надзвичайного стану в місті київські очільники називають небувалу кількість опадів, не вистачає транспорту для вивезення мільйонів тонн снігу. Однак серед обіцянок київських керманичів про закупівлю зимової техніки ми віднайшли лише декілька. Так в 2011-му році, за ініціативи Олександра Мазурчака, було закуплено 70 одиниць снігоприбиральної техніки. А Олександр Попов, хоча й обіцяв, але не закупив для Києва обіцяні мобільні снігоплавильні машини, які дозволяють швидко розтоплювати зібраний сніг в будь-якій частині міста.

В ефірі 5 каналу Олександр Мазурчак нещодавно повідомив, що міська влада не закуповувала техніку «на 100 мільйонів гривень, не було грошей. На 3 роки ми закупляли по мірі можливості техніку, це було 10-20 мільйонів в рік...». Однак у Олександра Володимировича є кошти на купівлю 10 машин для озеленення міста, які він нещодавно пообіцяв придбати. На таку чудо-техніку у міста кошти, виявляється, є, чого не скажеш про снігоприбиральні машини.

Отож, поки киян попереджали про початки сильних морозів, київські очільники активно готувались до весни, і будували далекосяжні плани стосовно кількості висаджених каштанів та троянд. Втім, Олександр Мазурчак вчора ввечері подав у відставку, а Олександр Попов поспішив її прийняти. Отже, відповідальність за прибирання снігу в столиці екс-заступник голови КМДА більше не несе. Цікаво, чи здатен Попов на подібний крок, чи все ж простіше знайти цапа-відбувайла?

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: