Пам’ятник Голодомору у Вашингтоні мав з’явитися ще минулого року

Читать на русском

Ганна Герман згадала про пам’ятник жертвам Голодомору у Вашингтоні, який мав бути споруджений ще минулого року.

Ганна Герман, народний депутат та позаштатний радник Президента Віктора Януковича, нещодавно заявила про початок будівництва пам’ятника Голодомору у Вашингтоні. «Справді, свого часу було ініційовано побудову пам’ятника Голодомору у Вашингтоні. Це було ще за президента Ющенка. А як і більшість ініціатив минулої влади, все це залишилося лише добрими намірами», - підкреслила народний депутат в інтерв’ю «Радіо Свобода».

Однак вона не згадала, що за «нової» влади спорудженням пам’ятника опікувався колишній міністр закордонних справ та нинішній віце-прем’єр-міністр Костянтин Грищенко. Ще на початку 2011-го року він обіцяв завершити меморіал до 2013-го року.

Однак за два роки будівництво навіть не розпочиналось. В жовтні минулого року надзвичайний і повноважний посол України у США Олександр Моцик поінформував, що меморіал жертвам Голодомору відкриється у Вашингтоні лише в листопаді 2013-го року. При цьому посол зауважив, що будівництво об'єкту почнеться на початку 2013-го року. Нині ж Ганна Герман обіцяє розпочати будівництво меморіалу лише влітку.

Таким чином, відкриття пам’ятника до 80 річниці Голодомору, яка відзначатиметься наприкінці листопада, видається все більш примарним.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: