Інвалідам війни закупили лише 24 квартири з 220 обіцяних

Читать на русском

Цього року виконання Програми забезпечення житлом інвалідів війни суттєво затримується, а Програма надання пільгових іпотечних кредитів виконана лише на 16%.

Під час урочистого святкування Дня Перемоги віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул заявив, що цього року інвалідам війни в Україні буде надано 220 квартир. Однак вчора стало відомо, що за сім місяців інвалідам було надано лише 24 квартири з 220 обіцяних.

В ході прес-конференції в ІА «Укрінформ» Геннадій Темник запевнив, що ситуацію буде виправлено, і решту 196 квартир для інвалідів закуплять до кінця року.

Однак затримуються не лише темпи надання безоплатного житла, але й темпи фінансування житлових програм для звичайних громадян. Раніше ми вже писали, що  показники реалізації пільгового кредитування доступного житла за І півріччя 2013 року рекордно низькі. За словами Геннадія Темника, у І півріччі 2013 року за програмою здешевлення вартості іпотечних кредитів було надано 675 кредитів. Підкреслимо, що урядовці планують цього року надати пільгові кредити – ні багато, ні мало - 4 140 сім’ям. Отже , за підсумками 1-го півріччя програму виконано лише на 16%.

Зауважимо, що минулого року за умов більш стабільного фінансування в програмі взяли участь лише 1,2 тисячі сімей.

Отож житла цього року ризикують не дочекатися як інваліди, так і звичайні громадяни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: