Укрзалізниця не йде на поступки аграріям

Читать на русском

Мінагрополітики обіцяє зменшити тарифи на перевезення зерна залізницею з липня поточного року. Однак залізничники на поступки не йдуть. Про це повідомляє портал «Слово і Діло».

Нагадаємо, що вперше про зменшення тарифів на зберігання, транспортування і перевалку зернових заявив заступник голови Міністрерства аграрної політики Іван Бісюк в середині липня поточного року.

В серпні планувалося переглянути тарифи Укрзалізниці, аби зменшити вартість логістичних послуг для перевезення зерна щонайменше на 200-300 грнОднак домовитися з  залізничниками не вдається.

Коефіцієнти на перевезення вантажів Укрзалізницею востаннє переглядались на початку червня. Натомість уряд ініціював скасування «внутрішньої» сертифікації зерна.

За повідомленням Мінагрополітики, робота щодо здешевлення вартості зернової логістики триває й досі. Для цього продовжує працювати спеціальна міжвідомча група.

З початку поточного року станом на 10 вересня залізниці України навантажили 11,289 млн. тонн або 176719 вагонів зернових вантажів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: