Парки, яких кияни не дочекалися

Читать на русском

Цього року в Києві реконструювали старі парки, однак нових не створювали. Підкреслимо, що раніше міські керманичі обіцяли створити в місті щонайменше три нові парки. Про це повідомляє портал «Слово і Діло».

Ще до Дня Незалежності в Києві мали з’явитися три нові парки, про що на початку серпня заявляв перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.

Однак з 12 по 24 серпня в столиці не було відкрито жодного нового парку. Слід зауважити, що у зазначений період жодній території не надавався статус парку чи скверу. Лише 23 жовтня Київрада ухвалила рішення про створення двох нових скверів - на вулиці Депутатській 13-17 у Святошинському районі та на вулиці Столетова у Голосіївському районі.

Окрім того, кияни не дочекалися оновлення й деяких вже існуючих парків. Зокрема, мова йде про парк на Дніпровській набережній, який голова КМДА Олександр Попов обіцяв реконструювати до Дня міста та сквер на Либідській площі, який мали облаштувати на місці колишнього будмайданчику.

Так, у жовтні 2012 року проводився тендер щодо реконструкції парку «Вербний гай», який розташований уздовж Дніпровської набережної. Тут планувалося втілити масштабний ландшафтний проект, і виконати роботи до серпня місяця поточного  року. Однак зазначений парк не реконструювався ані в жовтні - грудні 2012 року, ані в січні - травні 2013 року. Зауважимо, що голова «Київзеленбуду» Михайло Царенко 21 жовтня поточного року прозвітував, що в цього році в Києві було оновлено 15 паркових територій. Парку «Вербний гай» серед них немає.

На місці скандального будівництва багатоповерхівки на Либідській площі замість обіцяного парку облаштували паркмайданчик. Невеличкий сквер, що знаходиться поблизу, ніхто не оновлював.

Втім слід підкреслити, що «Київзеленбуд» прозвітував про облаштування аж 15 паркових зон. Зауважимо, що Руслан Крамаренко раніше обіцяв облаштувати лише 10 парків в поточному році, а Олександр Попов -  сім.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: