У КПУ вважають, що заборонити їх діяльність просто-таки неможливо

Читать на русском

Народний депутат від Комуністичної партії Спиридон Кілінкаров вважає, що українське та міжнародне законодавство не передбачає підстав для заборони діяльності його політичної сили.

Про це він сказав у коментарі журналістам, передає «Слово і діло» з посиланням на прес-службу КПУ.

«... Дана ініціатива говорить про непрофесіоналізм цих людей, які не знайомі ні з Конституцією України, ні з законами про політичні партії, а якби були знайомі, то не ініціювали б таку дурницю», - підкреслив комуніст.

За словами нардепа, згідно з прийнятими Венеціанською комісією «Керівними принципами заборони і розпуску політичних партій», підставами для заборони діяльності партії можуть стати лише агресивний націоналізм, фашизм, расизм і заклики до розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

У той же час, як зазначає Кілінкаров, діяльність та ідеологія КПУ не підпадають під жодне з цих визначень.

Нагадаємо, 25 жовтня 2013 року було оголошено про створення в парламенті очолюваного Едуардом Гурвіцем міжфракційного об'єднання «В Європу без тоталітарної спадщини», метою якого є заборона комуністичної ідеології.

18 жовтня 2013 року екс-нардеп кількох скликань Юрій Кармазін заявив про намір розробити текст закону про заборону Комуністичної партії.

Внести на розгляд парламенту законопроект про заборону діяльності Компартії обіцяли і деякі депутати від фракції «Свобода», наприклад - Ірина Фаріон.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: