В УДАРі хочуть, щоб закуплені у 2012 році веб-камери не пропали даром

Читать на русском

В партії УДАР вимагають, щоб закуплені у 2012 році для спостереження за виборчим процесом веб-камери були використані під час проведення перевиборів у 5 округах.

Про це сказано в повідомленні прес-служби партії, передає «Слово і діло».

Також політсила вимагає від Генеральної прокуратури розпочати кримінальне провадження за фактом нецільового використання коштів, яке начебто мало місце при закупівлі зазначених веб-камер.

В партії принагідно нагадали, що у серпні 2013 року Рахункова палата повідомила про нецільове використання виділених на закупівлю камер коштів, а вказане обладнання обійшлося держбюджету в 1 млрд. грн.

В той же час в УДАРі підкреслюють, що оскільки камери вже закуплені, то потрібно використати їх під час проведення перевиборів по окремим округам, які призначені на 15 грудня 2013 року.

Також в заяві політсили наголошується, що веб-камери необхідно встановлювати в тому числі і на на ОВК та ТВК, і обов’язково використовувати  під час підрахунку голосів.

Нагадаємо, в липні 2012 року прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що після проведення парламентських виборів закуплені веб-камери будуть використані для підвищення безпеки в містах, але в МВС повідомили, що ніяких камер для зазначених цілей від уряду не отримували.

В свою чергу представник Президента у Верховній Раді Юрій Мірошниченко заявляв, що зазначені веб-камери дозволять забезпечити прозорість підрахунку голосів на виборах-2012, але ця обіцянка виконана не була.

До виборів прем'єр Микола Азаров виконав свою обіцянку щодо встановлення веб-камер на всіх 34 тис. виборчих дільниць.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: