Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Співголова депутатської фракції "Опозиційна платформа - За життя"
  • Член Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції окупованих територій, нац. меншин і міжнаціональних відносин

Побудувати в шахтарських регіонах підприємства з переробки вугілля в газ

19 листопада 2012 року Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко повідомив, що в країні наявний профіцит вугілля, та пообіцяв, що надлишок вугілля буде перероблено на газ. Для цього Міністр обіцяє побудувати декілька відповідних підприємств в шахтарських районах країни. "... Ми замінимо 10 мільйонами тонн вугілля близько 4 млрд. кубометрів газу, який сьогодні змушені імпортувати», - додав Юрій Бойко."
Не виконано
Сказано 19 листопада 2012 р.

Джерело

  • http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=245802258&cat_id=244276429
  • http://real-economy.com.ua/news/58346.html

Результат

В 2013 році будівницто заводів з газифікації вугілля в шахтарських регіонах навіть не починалось. Основною причиною невиконання обіцянки є відсутність необхідних інвестицій. Зауважимо, що в грудні 2013 року між Міністерством енергетики та вугільної промисловості та Китайською національною хімічною інжиніринговою корпорацією (CNCEC) була укладена угода про співробітництво в будівництві заводів з виробництва синтетичного природного газу. Планується, що китайська сторона надасть Україні кредит для будівництва зазначених заводів. Однак про конкретні строки говорити поки що зарано.