Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Києва
  • Голова Київської міської державної адміністрації

Кличко обіцяє, що партія "УДАР" ініціюватиме створення слідчої комісії для розслідування фальсифікацій на виборах

Лідер партії "УДАР" Віталій Кличко повідомив, що одним з першочергових питань, які його партія відстоюватиме у Верховній Раді, буде притягнення до відповідальності всіх причетних до фальсифікацій на виборах. Зокрема, "УДАР" ініціюватиме створення слідчої комісії та вимагатиме від правоохоронців порушення кримінальних справ проти фальсифікаторів виборів.
Виконано
Сказано 22 листопада 2012 р.

Джерело

  • http://klichko.org/ua/news/news/vitaliy-klichko-udar-ne-dozvolit-deputatam-pianistam-golosuvati-za-sebe-i-za-togo-hloptsya
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc4_1?pf3511=45686
  • http://www.unian.ua/news/560798-vr-utvorila-tsk-dlya-rozsliduvannya-viborchih-falsifikatsiy-yatsenyuk-pogirkavsya-z-german.html
  • http://rada.gov.ua/news/Novyny/Povidomlennya/74459.html

Результат

7 лютого 2013 року Віталій Кличко спільно з лідерами інших опозиційних партій Арсенієм Яценюком та Олегом Тягнибоком подав на розгляд Верховної Ради проект постанови про створення слідчої комісії для розслідування фальсифікацій на виборах 28 жовтня 2012 року (№ 2223).

21 березня 2013 року Верховна Рада України ухвалила постанову "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів перегляду волевиявлення українського народу на парламентських виборах 2012 року". За дане рішення проголосували 166 (при необхідних 150) народних депутатів із 382 зареєстрованих в сесійній залі.