Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Рибак обіцяє оформити систему контролю за голосуванням депутатів в парламенті

Голова ВРУ Володимир Рибак заявив, що всі фракції в парламенті домовляться про систему контролю за голосуванням депутатів, аби всі парламентарії голосували персонально.
Не виконано
Сказано 13 грудня 2012 р.

Джерело

  • http://www.partyofregions.org.ua/news/50c9b9a83fcad0db480001d8
  • http://byut.com.ua/news/14245.html

Результат

У Верховній Раді України, починаючи з 19 березня 2013 року, працює група спостерігачів з контролю за індивідуальним голосуванням народних депутатів.

Як розповів на брифінгу народний депутат Андрій Шевченко ці спостерігачі працюють у ложі преси та здійснюють фото- та відеофіксацію голосування.

"Як тільки вони бачать ознаки неперсонального голосування - одразу повідомляють про це народним депутатам, які знаходяться у залі", - сказав Шевченко. Зокрема він зазначив, що завдяки роботі спостерігачів від опозиції - вдалося двічі добитися переголосування у зв’язку з тим, що представники провладної більшості голосували не своїми картками. Також він повідомив, що окрім спостерігачів від "Батьківщини", за індивідуальним голосування також слідкують представники руху "Чесно".

Під час сесійного тижня 16-19 квітня 2013 року зафіксовано декілька випадків неперсонального голосування депутатами Партії Регіонів, Спікер Рибак ніяким чином на це не відреагував.