Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Сін обіцяє забезпечити прозорість проведення тендерів (закупівель) товарів і послуг для комунальних потреб

Кандидат на посаду міського голови Запоріжжя від ВО "Батьківщина" Олександр СІн у передвиборчій програмі 2010 року пообіцяв забезпечити прозорість проведення тендерів (закупівель) товарів і послуг для комунальних потреб.
Виконано
Сказано 19 вересня 2010 р.

Джерело

  • http://mer.zp.ua/programma.html
  • http://golos.zp.ua/71-za-toplivo-dlya-karet-skoroy-pomoschi-vlasti-zaporozhya-pereplatili-v-2011-godu-2-mln-grn.html
  • http://golos.zp.ua/article/3109-prozrachnyy-chestnyy-tender-vozmozhno-li-eto.html
  • Лист заступника мера Запоріжжя В.І.Малиша від 26 липня 2012 року
  • Лист заступника міського голови Д.О. Свіркіна
  • https://meria.zp.ua/test/index.php?id=54

Результат

Інформація про дорогий бензиновий тендер для карет "швидкої допомоги", опублікована 14 лютого 2012 року, викликала в Запоріжжі скандал. Також в місті відсутня практика оприлюднення держструктурами плану тендерів.

В листі заступника мера Запоріжжя В.І.Малиша повідомляється, що міський голова доручав профільним управлінням організувати ефективну систему моніторингу тендерних закупівель та здійснення аналізу за ефективним використанням бюджетних коштів. Прийнято ряд рішень щодо надання профільним управлінням повноважень стосовно здійснення ними перевірок замовників торгів за дотриманням вимог законодавства у сфері державних закупівель. На цей час управліннями постійно ведеться робота щодо проведення планових та позапланових перевірок замовників торгів щодо дотримання ними законодавства. Для прозорості проведення тендерних процедур в місті Запоріжжі здійснюються наступні заходи: а) відповідно до чинного законодавства стосовно здійснення державних закупівель замовники торгів розміщують інформацію про проведення закупівель на офіційному сайті Запорізької міської влади; б) інформація щодо проведення торгів та їх результатів проведення публікуються в газеті «Запорізька Січ».

Відповідно до листа Запорізької міської ради від 27 лютого 2015 року, для запобігання проявам корупції, забезпечення прозорості закупівель та раціонального і ефективного використання коштів при здійсненні закупівель, за ініціативою міського голови Сіна О.Ч. з березня 2014 року міською владою запроваджено заходи з оприлюднення на офіційному порталі Запорізької міської влади інформації щодо здійснення закупівель товарів, робіт і послуг за бюджетні та власні кошти виконавчими органами міської ради, установами, закладами, комунальними підприємствами міста.