Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Купити десять українських літаків у 2012 році

Віце-прем'єр-міністр, Міністр інфраструктури України Борис Колесніков заявив, що наступного (2012) року уряд планує купити десять українських літаків з подальшою передачею їх вітчизняним авіакомпаніям. "Україна купує українські літаки і передає авіакомпаніям. На майбутній рік ми запланували до десяти машин купити і передати, як і планували, українським авіакомпаніям", - сказав Колесніков. Він зазначив, що на лоукост-авіакомпанії це не вплине.
Не виконано
Сказано 5 вересня 2011 р.

Джерело

  • http://korrespondent.net/business/companies/1258163-v-2012-godu-pravitelstvo-planiruet-kupit-desyat-ukrainskih-samoletov-i-peredat-ih-aviakompaniyam
  • Лист Першого заступника Міністра інфраструктури України К.О. Єфименка від 31 серпня 2012 року

Результат

Обіцянка не була виконана, оскільки уряд не укладав у 2012 році жодних угод про закупівлю літаків українського виробництва. Разом із тим, за офіційною інформацією Міністерства інфраструктури, за три квартали 2012 року в експлуатацію на умовах лізингу було введено 1 літак АН-148 українського виробництва, ще два таких літаки планується залучити до кінця року. Зауважимо, що постачання цих літаків здійснюється за угодами, укладеними в 2007 - 2008 роках.