Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Почати спорудження окружної дороги навколо Києва у 2012 році

Прем’єр-міністр України Микола Азаров заявив, що вирішено наступного (2012) року, коли вивільняться ресурси після Євро-2012, почати спорудження окружної дороги навколо Києва. За його словами, зараз визначаються з технічним рішенням: будувати міст чи тунель під Дніпром. (Довідка. Кільцева автодорога навколо Києва є складовою нацпроекту "Повітряний експрес", основною метою якого є з'єднання столиці України з аеропортом "Бориспіль").
Не виконано
Сказано 8 вересня 2011 р.

Джерело

  • http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=244517657&cat_id=244274130
  • Лист Заступника голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України І.М.Шевляка від 8 жовтня 2012 року
  • http://www.day.kiev.ua/uk/article/ekonomika/navkolo-kiieva-nareshti-zyavitsya-kilceva

Результат

6 листопада 2012 року було представлено техніко-економічне обгрунтування (ТЕО) проекту спорудження окружної дороги навколо Києва. Як повідомив голова Держінвестпроекту Владислав Каськів, за місяць-півтора буде оголошено інвестиційний конкурс, на якому буде визначено виконавця будівельних робіт. Лише після цього почнеться спорудження дороги.

Нагадаємо, що розробку ТЕО здійснювала компанія "Загопе-Конштрусоеш і Енженерія, S.А.", яка в травні 2012 року стала переможцем тендеру.