Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Розробити типовий договір громадянина із забудовником

Міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ України Анатолій Близнюк заявив, що будуть підготовлені зміни законодавчої бази в системі стосунків забудовник-споживач. «Ми готуємо зміни законодавчої бази в системі стосунків забудовник-споживач», - повідомив чиновник. «Першим кроком стане розробка типового договору громадянина із забудовником. З одного боку, треба поставити в певні рамки будівельників: щоб вони могли заробити, але заробити цивілізовано, без випадків, подібних «Еліта-центр». Крім того, споживач має бути захищеним і мати можливість вибору», - додав він.
Виконано
Сказано 10 січня 2012 р.

Джерело

  • http://for-ua.com/politics/2012/01/10/113753.html
  • Лист Першого заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України О.М.Аліпова від 19 вересня 2012 року
  • http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/5059-17

Результат

У відповідь на інформаційни запит проекту "Слово і Діло" в Мінрегіоні повідомили, що для врегулювання цього питання відомство підготувало законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сприяння іпотечному кредитуванню", який був ухвалений Верховною Радою в липні та набрав чинності в серпні 2012 року. Документом також передбачено надання місцевим держадміністраціям повноважень зі здійснення контролю за залученням забудовниками коштів фізичних та юридичних осіб.