Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Вілкул пообіцяв, що у 2012 році буде прискорено будівництво Дніпропетровського метрополітену

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул сказав, що 2012 рік - поворотний рік в реалізації одного з найбільших інфраструктурних проектів Дніпропетровського регіону – добудови метрополітену в місті Дніпропетровськ. "...2012 рік має стати вирішальним у прискоренні будівництва Дніпропетровського метрополітену", - сказав Олександр Вілкул. Він підкреслив, що головне завдання поточного року, яке стоїть перед усіма задіяними в проекті добудови Дніпропетровського метро сторонами – забезпечити плацдарм для розгортання і роботи великого підрядника, якого буде визначено на міжнародному тендері після виділення кредитних коштів європейськими банками – ЄБРР і ЄІБ. Зокрема, міська влада має вирішити всі земельні питання, питання перенесення інженерних комунікацій, забезпечення високих потужностей електропостачання будівельних майданчиків, в т.ч. шляхом будівництва нової підстанції в центрі міста тощо.
Не виконано
Сказано 25 січня 2012 р.

Джерело

  • http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=244898189&cat_id=244277216
  • http://34.ua/news/economic/20264-podryadchik-kotoryy-dostroit-metro-v-dnepropetrovske-stanet-izvesten-k-koncu-etogo-goda.html
  • http://gorod.dp.ua/news/74119

Результат

У 2012 році будівництво Дніпропетровського метрополітену не було прискорено, оскільки не були вирішені всі земельні питання, питання перенесення інженерних комунікацій, забезпечення високих потужностей електропостачання будівельних майданчиків. Робота в цьому напрямку триватиме і в 2013 році. Разом із тим, у липні 2012 року ЄБРР ухвалила рішення про виділення Дніпропетровську кредиту в 152 млн євро на будівництво метро.