Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Лук'янченко пообіцяв побудувати сміттєспалювальний завод

Мер Донецька Олександр Лук'янченко підкреслив, що для міста дуже важливий проект нового сміттєспалювального заводу. «Це підприємство буде будувати шведська компанія Ecoenergy. Вартість проекту – 400 млн євро», - повідомив Лук'янченко.
Не виконано
Сказано 2 лютого 2012 р.

Джерело

  • http://for-ua.com/economics/2012/02/02/171256.html
  • http://donbass.ua/news/region/2012/10/04/shvedy-opredelilis-s-datoi-stroitelstva-musoroszhigatelnogo-zavoda-v-donecke.html
  • http://dn.vgorode.ua/news/transport_y_ynfrastruktura/195507-v-donetske-poka-ne-budut-stroyt-musoroszhyhatelnyi-zavod--luidy-boiatsia-ekolohycheskoi-katastrofy

Результат

Станом на жовтень 2012 року шведська компанія Eco Energy планує почати будівництво сміттєспалювального заводу найближчим часом. Обійдеться цей проект в 275 млн євро.Завод розташовуватиметься за десять кілометрів від центру міста. Відстань заводу до житлової зони складе близько 500 метрів.

16 жовтня 2013 року голова КП "Донецький регіональний центр поводження з відходами" Олег Кузура заявив, що в Донецьку будівництво сміттєспалювального заводу не почнеться. Наразі питання знято, і коли він знову буде на порядку денному - невідомо.