Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Опозиційна платформа - За життя"
  • Секретар Комітету з питань цифрової трансформації

Добудувати пам'ятник жертвам голодомору в Кіровограді

Голова Кіровоградської ОДА Сергій Ларін пообіцяв добудувати пам'ятник жертвам голодомору, будувати який починала попередня міська влада на набережній Інгулу в центральній частині Кіровограда, але не за бюджетні кошти, а за гроші меценатів і спонсорів.
Архів
Сказано 26 грудня 2011 р.

Джерело

  • http://kr-admin.gov.ua/start.php?q=News1/Ua/2011/261211.html
  • http://gre4ka.com.ua/society/pamyatnyk-zhertvam-represij.html
  • Лист першого заступника голови Кіровоградської ОДА А.Ніколаєнка від 17 вересня 2012 року
  • Лист голови Кіровоградської ОДА С.Ларіна від 29 вересня 2012 року
  • http://www.president.gov.ua/documents/15302.html

Результат

В листі першого заступника голови Кіровоградської ОДА А.Ніколаєнка від 17 вересня 2012 року повідомляється, що після 2008 року даним питанням займається міськвиконком Кіровограда. У той же час спорудження пам'ятника жертвам Голодомору у зазначеному місці визвало широкий резонанс та дискусії громадськості міста стосовно зміни місця його розташування, зокрема перенесення на територію Фортечних валів, що вплинуло на вирішення питання його добудови.

В листі голови Кіровоградської ОДА С.Ларіна від 29 вересня 2012 року повідомляється, що 5 квітня 2012 року відбулась робоча зустріч міського голови та секретаря міської ради з представниками ініціативної групи, на якій обговорювалося питання визначення місця розташування меморіалу. За результатами зустрічі досягнута домовленість оприлюднити через засоби масової інформації звернення ініціаторів, провести публічне обговорення, вислухати думку громадськості і з її врахуванням внести питання на розгляд міської топонімічної комісії, яка надасть свої рекомендації виконавчому комітету міської ради для прийняття остаточного рішення. ОДА готова співпрацювати з громадськими лідерами та на принципах співфінансування долучитися до добудови пам'ятника. Встановлення пам'ятника має відбуватися не лише за бюджетні кошти, але й за кошти меценатів і спонсорів.

Указом Президента України від 9 січня 2013 року Ларіна Сергія Миколайовича було звільнено з посади голови Кіровоградської обласної державної адміністрації.