Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

До Євро-2012 прибрати бездомних собак з 1,5-кілометрової зони навколо НСК "Олімпійський"

Перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Мазурчак повідомив, що у Києві до початку Євро-2012 бездомних собак, перш за все тих, які знаходяться у 1,5-кілометровій зоні НСК “Олімпійський”, планують відловити і розмістити в новому притулку для тварин. "...Ми створимо для цього всі умови, щоб забрати собак, щоб вони нікому не заважали для проведення Євро. Але будівництво притулку потребуватиме десь рік. Ми до Євро зробимо відкриті вольєри і створимо найбільш елементарні умови для їх (собак) життя”, - сказав О.Мазурчак.
Виконано
Сказано 12 квітня 2012 р.

Джерело

  • http://www.unian.net/news/497433-sobak-uberut-iz-15-kilometrovoy-zonyi-vokrug-nsk-olimpiyskiy.html
  • Лист Заступника голови Комісії з реорганізації Головного управління екології та охорони природних ресурсів КМДА Г. Давидова від 18 липня 2012 року

Результат

За інформацією КМДА, в межах підготовки до Євро-2012 в 1,5-кілометровій зоні навколо НСК "Олімпійський" було виловлено 56 собак. При цьому виловлені тварини були передані під опіку опікунам або доставлені до комунального притулку в с. Нове Залісся (Бородянського району Київської області). Слід зауважити, що ловля безпритульних собак відбувалась відповідно до заявок балансоутримувачів територій. Безпосередньо перед єврочемпіонатом подібних заявок не надходило.