Столтенберг анонсував нові поставки систем ППО для України

Читать на русском
Міністри оборони країн НАТО домовилися надати Україні додаткову допомогу у сфері захисту неба від російських атак.
Фото: AFP

Міністри оборони країн НАТО домовилися надати Україні додаткову допомогу у сфері захисту неба від російських атак.

Про це заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг за підсумками засідання Ради Україна-НАТО, його цитує Суспільне.

Посилення протиповітряної оборони України: чим цього року допомогають союзникиУкраїна терміново потребує посилення ППО. Які системи цього року передали чи обіцяли передати союзники.

Очікується, що незабаром країни-союзники оголосять про постачання систем ППО та снарядів до них.

«НАТО визначило наявні можливості Альянсу, і є системи, які можуть бути надані Україні. Незабаром чекайте на нові оголошення про можливості протиповітряної оборони для України», – повідомив Столтенберг.

Він додав, що партнери по НАТО, які не мають необхідних систем ППО, пообіцяли надати фінансову підтримку для їхнього придбання та подальшої передачі Україні.

Крім того, союзники в ході онлайн-зустріч обговорили невідкладні потреби України. Зокрема, порушувалася тема постачання артилерійських снарядів калібру 155 мм, високоточних далекобійних засобів та дронів.

Нагадаємо, нещодавно в ОПУ заявили, що ракети до систем ППО Patriot та Iris-T ще не закінчилися, але Україна відчуває їхній дефіцит.

Після цього стало відомо, що Німеччина передасть Україні ще одну пускову установку до системи протиповітряної оборони Patriot. Також повідомлялося, що ЗСУ отримають додаткові системи ЗРК Iris-T SLM.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: