Шпигував для ФСБ: суд виніс вирок російському агенту з Миколаєва

Читать на русском
Жителя Миколаївської області, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до тюремного терміну.
фото СБУ

Російського агента, який збирав для ворога розвідувальні дані про Сили оборони на Миколаївщині, засудили до 15 років в'язниці.

Про це повідомила пресслужба СБУ у Telegram у п'ятницю, 19 квітня.

Як швидко знаходять коригувальників та виконавців кривавих російських терактівУ МВС підозрюють, що ракетний удар по кафе у селі Гроза міг хтось навести. На інфографіці – як швидко затримували коригувальників найкривавіших ударів рф.

За даними слідства, шпигун намагався встановити точні координати базування військовослужбовців, які боронять Миколаїв. Зокрема, його цікавили геолокації укріпрайонів, а також вогневі позиції підрозділів.

Інформація ворогові була потрібна для підготовки прицільних атак дронами.

Зрадника було затримано ще в лютому 2023 року, коли він намагався передати окупантам розвіддані про дислокацію оборонних об'єктів. Затриманим виявився мешканець селища Врадіївка.

«Встановлено, що зловмисник комунікував з фсб через її «зв’язкового» з тимчасово окупованої частини території на сході України. Для виконання ворожих завдань агент на власному авто об’їжджав місцевість та приховано фіксував «потрібні» об’єкти на камеру телефону», – розповіли у СБУ.

На підставі зібраних доказів суд визнав шпигуна винним за трьома статтями ККУ: ⁠ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану), ⁠ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України), ⁠⁠чч. 2, 3 ст. 436-2 (виправдання, визнання правомірної, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Суд призначив йому покарання у вигляді 15 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала агентку рф, яка коригувала удари ворога по Харківщині. Також було затримано шпигунів, які готували удари по Київській телевежі та ТЕЦ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: