Перший пакет зброї від США Україна може отримати вже у квітні – посол

Читать на русском
Посол України в США Оксана Маркарова не виключила, що перший пакет американських озброєнь надійде в Україну цього місяця.
pravda.com.ua

Після схвалення в Конгресі нового законодавства перша частина західної зброї з пакету допомоги США може надійти в Україну до кінця місяця.

Таку думку висловила посол України у США Оксана Маркарова в інтерв'ю «Європейській правді».

Допомога Україні від США: запит Білого дому VS ухвалений Палатою представників законопроєктЩо передбачає законопроєкт про допомогу Україні, ухвалений Палатою представників США, і чим він відрізняється від запиту Білого дому.

Маркарова висловила сподівання, що процедура ухвалення законопроєкту про допомогу Україні завершиться максимально швидко і президент Джо Байден його одразу підпише.

Вона нагадала, що закон набуває чинності одразу, і так само одразу з'являються повноваження виділяти Україні зброю.

«Скажу більше, Україна та США активно працюють над цими пакетами, не зупиняючись навіть тоді, коли таких повноважень не було. Тому я думаю, що це буде дуже швидко», – додала посол.

На уточнююче питання щодо термінів поставок Маркарова заявила: «Не виключатимемо навіть квітень».

Нагадаємо, 20 квітня Палата представників США проголосувала за законопроєкт щодо іноземної допомоги для України. Сенат голосуватиме за цей законопроєкт у вівторок, 23 квітня. Після цього документ має підписати президент США Джо Байден.

Президент Володимир Зеленський заявив, що нова військова допомога США дасть Україні шанс на перемогу у війні з росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: