Україна готує ще сім двосторонніх угод у сфері безпеки – Зеленський

Читать на русском
Наразі Україна працює над укладанням одразу кількох угод про безпеку з іншими державами, повідомив Зеленський.
Фото: Офіс президента України

Наразі Україна працює над укладанням одразу кількох двосторонніх угод про безпеку з іншими державами.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні до нації.

Безпекові угоди: з якими країнами Україна підписала договори та яку допомогу отримаєЯку допомогу Україна отримає у 2024 році від країн, з якими підписала угоди у сфері безпеки.

«Ми готуємо ще сім нових безпекових документів для нашої держави – двосторонніх безпекових угод. Зокрема щодо безпекової угоди зі Сполученими Штатами: зброя, фінанси, політична взаємодія», – розповів глава держави.

Зеленський зазначив, що сьогодні працював із командою щодо конкретних деталей цих документів, і «стосовно деяких із них уже є попередній текст угод». За його словами, такі угоди допоможуть підтримати Україну до вступу до НАТО.

«Наповнюємо драфти угод сильнішими можливостями для України та для нашої спільної з партнерами безпеки. Зрозуміло, що особливий пріоритет – усьому, що дасть більше захисту від російського терору», – стверджує президент.

Нагадаємо, Україна вже підписала двосторонні угоди з Латвією, Великою Британією, Данією, Німеччиною, Францією, Канадою, Італією, Нідерландами та Фінляндією.

Найближчими місяцями Україна має також підписати договори у сфері безпеки з країнами Північної Європи та однією з Балтійських країн.

Раніше Зеленський розкрив деталі переговорів щодо угоди про безпеку зі США.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: