Під парламентом Грузії знову зібралась велика акція протесту

Читать на русском
У Грузії протестувальники знову вийшли під будівлю парламенту після ухвалення у другому читанні закону про іноагентів.
Фото: twitter.com/mariakatamadze1

Увечері 1 травня під парламентом Грузії у Тбілісі знову зібралась велика акція протесту проти проєкту закону «Про прозорість іноземного впливу», ухваленого у другому читанні.

Про це повідомляє «Эхо Кавказа», а також грузинські Telegram-канали.

Зазначається, що на площі біля будівлі парламенту зібралися десятки тисяч людей. Учасники мітингу вигукують гасла «Ні російському закону», «Росіяни», «Раби» тощо. Також вони запалили вогонь як барикаду, однак силовики його загасили.

Їх розганяє поліція, застосовуючи зокрема гумові кулі, перцевий спрей та сльозогінний газ. Один з учасників акції – попередньо, неповнолітній, – знепритомнів, його забрала швидка допомога. Ймовірно, він надихався газом. Ще один чоловік отримав поранення резиновою кулею.

Неподалік від будівлі парламенту перебуває спецназ і водомети.

Також повідомляється, що протестувальники підібрались до воріт парламенту.

Нагадаємо, парламент Грузії на засіданні 1 травня підтримав у другому читанні скандальний законопроєкт про «іноагентів». Документ передбачає появу реєстру так званих іноземних агентів – некомерційних юридичних організацій і медіа, які фінансуються з-за кордону на понад 20%. Така ж норма є в російському законодавстві, тому багато експертів називають грузинський документ «клоном» російського.

Як відомо, перше читання документ пройшов 17 квітня. За ухвалення проєкту закону тоді проголосували 83 депутати. Це викликало обурення громадянського суспільства в Грузії.

У ніч на 1 травня спецназ розігнав мітинг проти цього закону. Постраждали десятки мітингувальників.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: