Бойові дії вже йдуть фактично на кордоні Часового Яру – глава МВА

Читать на русском
Окупаційна армія рф підійшла до межі міста Часів Яр. Незважаючи на постійні обстріли, у місті залишаються майже 700 цивільних.
Фото: t.me/GeneralStaffZSU

Окупаційна армія рф підійшла до межі міста Часів Яр Донецької області. Незважаючи на постійні обстріли, у місті залишаються майже 700 цивільних.

Про поточну ситуацію в населеному пункті розповів начальник Часовоярської міської військової адміністрації Сергій Чаус в ефірі телемарафону.

Апокаліптичний вигляд: журналісти AP показали кадри Часового Яру, зняті з дронуЖурналісти AP показали кадри зруйнованого Часового Яру, зняті з безпілотника у понеділок. У місті майже немає цілих будівель.

«У Часовому Яру та у всій Часовоярській громаді залишається 682 особи. Це звичайні люди, мешканці громади, які залишилися, незважаючи на військові дії, які безпосередньо фактично вже йдуть на кордоні нашого міста», – сказав він.

Чаус зазначив, що місто практично не придатне для життя – там уже більше року немає електрики, газу та води.

«Все робиться в ручному режимі - генератори, свердловини, постійна доставка. Що ближче до міста, то більше ризиків. Навіть ту саму воду підвезти людям до одного з районів – це ризик», – додав глава МВА.

Нагадаємо, для штурму Часового Яру росіяни залучили не менше ніж 20 тисяч військових. За словами головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, вище керівництво рф поставило своїм військом завдання захопити місто до 9 травня.

Раніше повідомлялося, що на Часовоярський напрямок для протидії російським атакам було перекинуто бійців спеціальних підрозділів ГУР. Це дозволило стабілізувати ситуацію.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: