Суд продовжив нічний домашній арешт підозрюваному у справі землі на Київщині

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав прохання прокурора САП про продовження строку домашнього арешту для фігуранта.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд продовжив до 2 липня строк тримання під нічним домашнім арештом Руслана Литвиненка, якого НАБУ і САП підозрюють у причетності до справи про заволодіння понад 1200 га землі у Пущі-Водиці та Фастові у Київській області.

Таке рішення 2 травня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд відправив під нічний домашній арешт Литвиненка із забороню покидати житло з 20:00 до 07:00. На нього поклали наступні обов'язки: прибувати за кожним викликом; не відлучатись за межі Київської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування із свідками та здати на зберігання закордонні паспорти. Прокурор САП просив продовжити домашній арешт ще на два місяці. Суд зменшив кількість годин перебування під домашнім арештом.

«Клопотання задовольнити частково. Продовжити на два місяці, тобто до 2 липня 2024 року включно, строк дії запобіжного заходу відносно підозрюваного (Литвиненка – ред.), тримання під домашнім арештом із забороною у період з 22:00 год до 06:00 залишати житло без дозволу», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру п'ятьом особам, серед яких голова Держрезерву Дмитро Бабак. За версією слідства, у 2018-2019 роках ці особи заволоділи майже 920 га державної землі у Фастові Київської області та близько 284 га ДП «Пуща-Водиця» поблизу міста Києва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: