У Харкові кількість постраждалих від удару рф досягла 19: тип боєприпасу ще з'ясовують

Читать на русском
У Харкові знову зросла кількість постраждалих мирних жителів від удару російської армії у середу, 27 березня. На атаку відреагував Володимир Зеленський.
фото Харківська обласна прокуратура

Внаслідок удару росіян по Шевченківському району Харкова 27 березня постраждали щонайменше 19 осіб. Дані ще оновлюватимуться. Також експерти ще аналізують тип боєприпасу, яким вдарили окупанти.

Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

«На даний момент – 19 постраждалих, серед яких 4 дитини. Один цивільний чоловік загинув», – написав глава ОВА.

Він додав, що це сьогоднішня атака – це терор серед білого дня проти цивільного населення: проти дітей, жінок, звичайних мирних людей.

Зазначимо, у коментарі Суспільному глава ХОВА Олег Синєгубов пізніше уточнив, що удар міг бути завдано не КАБами.

«Це не КАБ. Попередньо, дистанція роботи — близько 90 км цього боєприпасу. Він менший за КАБ, однак руйнівна сила цього боєприпасу досить серйозна. Я думаю, що це було якесь випробування на цивільному населенні міста Харкова, ось таке цинічне. По місту Харкову застосування такого боєприпасу — це вперше», – сказав Синєгубов.

Як уточнив голова поліції Харківщини Володимир Тимошко, попередньо, це міг бути УМПБ Д-30 (це середній варіант між боєприпасом та ракетою).

На удар по Харкову відреагував президент Володимир Зеленський.

За його словами, бомбовий удар свідчить про те, що російський терор проти міста набуває рис особливої підлості.

«Намагання загнати понад мільйон людей у блекаут, постійні удари ракет і «шахедів». Тепер – авіабомби. Просто по звичайній вулиці, по будинках, школі, звичайній цивільній інфраструктурі», – написав президент у Telegram.

Зеленський уточнив, що серед 19 постраждалих - дівчинка 2022 року народження, хлопчик 2023 року народження.

Президент наголосив, що зміцнення української ППО, прискорення надання Україні F-16 – це життєво важливі завдання.

«Цьому немає і не може бути жодних раціональних пояснень – чому «петріоти», яких у світі достатньо, досі не закривають небо Харкова та інших наших міст і громад, які страждають від російських терористів», – додав Зеленський.

Нагадаємо, сьогодні в Харкові пролунали два вибухи, влада повідомила про удар по житловій забудові у Шевченківському районі.

Спочатку в поліції повідомили, що вперше за два роки по Харкову вдарили з авіації. Було вімомо про 16 постраждалих та 1 загиблого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: