Ситуація загострилася: Сирський повідомив про відхід ЗСУ з трьох сіл поблизу Авдіївки

Читать на русском
Армія рф продовжує атакувати позиції Сил оборони по всій лінії фронту. Найскладніша ситуація в районі Авдіївки – там ЗСУ відступили на нові рубежі.
Фото: t.me/osirskiy

Російська окупаційна армія продовжує атакувати позиції Сил оборони на всій лінії фронту. На деяких напрямках ворог має тактичні успіхи, при цьому у багатьох точках відбувається динамічна зміна обстановки.

Такими даними поділився головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський у Telegram.

Новий наступ російської армії: що відомо про терміни та цілі окупантівРосійська армія готує новий наступ наприкінці весни – початку літа. Що про це відомо – на інфографіці.

За його словами, в цілому ситуація на фронті загострилася, а найскладніша ситуація спостерігається на Покровському та Курахівському напрямках – там противник задіяв до чотирьох бригад, щоб розвинути наступ на захід від Авдіївки та Мар'їнки.

«Підрозділи Сил оборони України, зберігаючи життя та здоров’я наших захисників, перемістились на нові рубежі західніше Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки. В цілому, на цих напрямках противник досяг певних тактичних успіхів, але оперативної переваги отримати не зміг», – повідомив Сирський, додавши, що ЗСУ переміщують туди додаткові підрозділи для посилення оборони.

Росіяни намагаються наступати і на інших напрямках на Сході, проте всі їхні спроби зупиняють Сили оборони.

«Все ще напружена обстановка на Півдні, в Запорізькій та Херсонській областях. На Новопавлівському напрямку противник намагається наступати в районі Старомайорського, на Оріхівському – в районах Роботиного та Вербового, на Херсонському – все ще сподівається вибити наші війська з Кринок. Успіху не має на жодному з напрямків. Більше того, на Херсонському напрямку нашим підрозділам вдалося просунутися в районі Велетенського та встановити контроль над островом Нестрига», – додав головком.

Крім того, ЗСУ вдалося покращити своє тактичне становище в районі Сіньківки (Куп'янське спрямування) та Серебрянського лісництва (Лиманське спрямування).

Сирський також повідомив, що росіяни збільшують чисельність своїх військ на Харківському напрямку. При цьому, ознак безпосередньої підготовки ворога до наступальних дій на півночі України немає.

Нагадаємо, увечері 27 квітня аналітики проєкту DeepState заявили, що окупанти захопили Бердичі, вивісивши на західних околицях села російський прапор.

Також повідомлялося, що російські війська продовжують наступати в районі Очеретиного на Донеччині. ЗСУ задіяли додаткові сили та засоби із резерву для стримування ворога.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: