Україна готова до червневих переговорів щодо вступу в ЄС – посол

Читать на русском
Українська сторона готова до початку переговорів щодо вступу до Євросоюзу. Їх старт очікується у другій половині червня.
Фото: prostir.ua

Україна готова розпочати переговори щодо вступу до Євросоюзу. Їх старт очікується у другій половині червня.

Про це заявила керівниця Головного директорату Єврокомісії з питань політики сусідства та розширення, посол Євросоюзу в Україні Катаріна Матернова, повідомляє «Українське радіо».

Членство в Євросоюзі: скільки часу проходило між початком переговорів та вступом країнСкільки часу минало між початком переговорів та вступом країн до ЄС – на інфографіці. Найшвидше членами стали Австрія, Фінляндія та Швеція.

За її словами, що основним фактором, який впливає на долучення нової країни до ЄС, є одностайність усіх членів блоку.

«Це те, на що я завжди звертаю увагу своїх українських колег – якими б незначними не здавалися інтереси окремих країн-членів ЄС, вони мають значення», – наголосила вона.

Також посадовиця сподівається, що наприкінці червня розпочнуться переговори ЄС з Україною та Молдовою.

«Політичний сигнал було надіслано ще в грудні минулого року. Україна перебуває на правильному шляху, вона готова до переговорів», – сказала Матернова.

Нагадаємо, у травні минулого року п'ять країн Європи виступили із спільною заявою про підтримку вступу України до ЄС та НАТО.

У лютому в Єврокомісії назвали терміни надання рамкових умов для переговорів щодо вступу, у березні Єврокомісія затвердила переговорну рамку щодо вступу України до ЄС.

У березні прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що переговори щодо вступу до ЄС можуть розпочатися у першій половині цього 2024 року.

Також повідомлялося, що президент України Володимир Зеленський зателефонував голові Євроради. Лідери обговорили подальші кроки на шляху до початку переговорів щодо вступу України до ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: