Глава МЗС Польщі пояснив, чому вважає, що росія не застосує ядерну зброю проти України

Читать на русском
Наразі немає жодних доказів того, що путін хоче застосувати проти України ядерну зброю. Про це повідомив голова МЗС Польщі.
Фото: Agencja Wyborcza

Наразі немає жодних доказів того, що російський диктатор володимир путін хоче застосувати проти України ядерну зброю.

Про це повідомив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський в інтерв'ю Bild.

Поріг застосування росією тактичної ядерної зброї может бути нижчим, ніж публічно заявлялося – FTІз секретних документів випливає, що росія репетирувала безліч сценаріїв вторгнення Китаю. У сценаріях описується поріг застосування тактичної ядерної зброї, який нижче, ніж рф будь-коли публічно визнавала.

За його словами, путін просто нездатний одноосібно приймати такі рішення.

«Існує звичайний ланцюжок командування від міністерства оборони та Генерального штабу для його використання. Отже, він має переконати своїх генералів виконати цей наказ. Ці генерали знають, що виконання наказу означає стати воєнним злочинцем. У цей момент вони матимуть вибір: або виконати такий наказ, або позбутися путіна», – сказав Сікорський.

Крім того, дипломат вважає, що у питанні можливого застосування росією ядерної зброї є важливий фактор стримування.

Так, США «дуже рішуче» заявили росії, що використовують свою конвенційну зброю «для знищення будь-якої російської мети на окупованих територіях України».

Нагадаємо, у лютому володимир путін заявив, що стратегічні ядерні сили росії перебувають у стані повної бойової готовності. Він також погрожував західним країнам конфліктом із використанням ядерної зброї.

США засудили цю заяву. У НАТО вважають погрози рф спробою залякування та психологічного тиску.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: