Україна виконала всі умови для реального початку перемовин щодо вступу в ЄС – Зеленський

Читать на русском
Україна виконала всі необхідні умови для старту переговорів щодо вступу до Європейського Союзу, повідомив президент Зеленський.
Фото: Офіс президента України

Україна виконала всі необхідні умови для початку переговорів щодо вступу до Європейського Союзу.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні.

Членство в Євросоюзі: скільки часу проходило між початком переговорів та вступом країнСкільки часу минало між початком переговорів та вступом країн до ЄС – на інфографіці. Найшвидше членами стали Австрія, Фінляндія та Швеція.

За його словами, тепер свої зобов'язання має виконати сторона Євросоюзу.

«Наступного тижня теж буде досить багато міжнародної комунікації – і публічної, і непублічної. Пам’ятаємо, що нам має принести цей рік у політичному сенсі. Це і результат із Євросоюзом», – наголосив Зеленський.

Також президент додав, що наразі триває підготовка до саміту НАТО, який відбудеться цього літа.

«Потрібен сильний політичний сигнал – Альянс не має боятися власної сили та ховатися від власних основ. Кожна країна, яка поділяє спільні цінності й готова реально їх захищати, заслуговує на запрошення в Альянс», – додав він.

Нагадаємо, напередодні посол Євросоюзу в Україні Катаріна Матернова заявила, що старт переговорів щодо вступу до ЄС очікується у другій половині червня.

Раніше «Слово і діло», ґрунтуючись на існуючих правилах ЄС, розбиралося, яке фінансування та кількість місць у Європарламенті може отримати Україна у разі вступу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: