ЗМІ дізналися, хто може стати кандидатом Трампа на пост віце-президента США

Читать на русском
Кандидат у президенти США Дональд Трамп може обрати своїм віце-президентом губернатора Північної Дакоти Дугласа Бергама.
Фото: Getty Images

Кандидат у президенти США Дональд Трамп може обрати своїм віце-президентом губернатора Північної Дакоти Дугласа Бергама.

Про це повідомляє Axios.

Скільки термінів перебували при владі американські президентиНа скільки термінів обиралися президенти США – на інфографіці. Днями Джо Байден оголосить про намір балотуватись на другий термін.

За даними журналістів, команда Трампа вважає Бергама «безпечним вибором», який зможе залучити голоси поміркованих виборців.

Відомо, що наприкінці березня Трамп та його дружина Меланія запрошували Бергама з дружиною у маєток Мар-а-Лаго на великодній бранч. Крім того, останніми тижнями експрезидент часто згадував ім'я губернатора Північної Дакоти в обговореннях зі своїм штабом.

Відразу два джерела сказали, що Трампу подобається спокійна поведінка Бергама та його губернаторський досвід. Бергам також брав участь у нинішній передвиборчій кампанії, проте зняв свою кандидатуру у грудні 2023 року і майже одразу після цього підтримав Трампа. Експрезидент тоді натякнув, що той може стати дуже важливою частиною його адміністрації.

Зазначається також, що губернатор Північної Дакоти солідарний з Трампом з багатьох питань, у тому числі щодо абортів.

Нагадаємо, вибори президента у США відбудуться 5 листопада цього року. До 6 січня 2025 року голоси виборців мають бути офіційно підраховані в Конгресі, а 20 січня 2025 року відбудеться інавгурація обраного президента.

Як відомо, Трамп та чинний президент Джо Байден вже набрали необхідну кількість голосів на праймеріз для висування на вибори.

Нещодавно низка найбільших американських ЗМІ направила листи Джо Байдену та Дональду Трампу із закликом провести дебати. Байден вже погодився взяти у них участь.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: