У росії заарештували журналістів, які співпрацювали з Associated Press і Reuters

Читать на русском
У рф заарештували журналістів Сергія Кареліна і Костянтина Габова, які співпрацювали з Associated Press і Reuters.
Укрінформ

У рф заарештували журналістів Сергія Кареліна і Костянтина Габова, які співпрацювали з Associated Press і Reuters.

Про це повідомляє «Медуза».

Журналісти за ґратами: країни-лідери за кількістю ув'язнених представників ЗМІЗа даними Репортерів без кордонів, у світі за ґратами за виконання професійних обов'язків перебуває 533 журналісти, за даними Комітету захисту журналістів – 363. Цифри рекордні.

Відомо, що чоловіків звинувачують у роботі на компанію загиблого політика Олексія Навального.

Сьогодні, 28 квітня, в Мурманській області росії заарештували відеожурналіста Сергія Кареліна, який співпрацював з Associated Press і Deutsche Welle. За інформацією «Медузи» його звинувачують у роботі з Фондом боротьби з корупцією. Яку саме статтю інкримінують журналісту поки невідомо.

Також напередодні, 27 квітня, суд у Москві відправив у СІЗО Костянтина Габова, якого росіяни вважають продюсером Reuters. Його звинувачують в участі в «екстремістському співтоваристві». Мова йде про створення фото- і відеоматеріалів для YouTobe-каналу «Навальний Live».

Нагадаємо, за два роки з початку повномасштабного вторгнення росія скоїла 567 злочинів проти журналістів та медіа в Україні.

27 квітня стало відомо, що у селі Роботиному Запорізької області під час виконання бойового завдання загинув журналіст Андрій Топчій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: