Пролетів рекордні 1500 км: ЗМІ повідомили, що завод у російському Башкортостані уразив дрон СБУ

Читать на русском
Удар по НПЗ Газпром-нафтохім Салават у російському Башкортостані був спланований та здійснений СБУ.
Фото: gazprom.ru

Удар по нафтопереробному заводу «Газпром-нафтохім Салават» у російському Башкортостані був спланований та здійснений Службою безпеки України.

Про це повідомляє Укрінформ, посилаючись на джерело у правоохоронних органах.

Удар по «країні-бензоколонці»: які російські НПЗ та нафтобази атакували безпілотникиГеографія ударів безпілотниками по російських НПЗ та нафтобазах у 2024 році – на інфографіці.

За даними журналістів, дрон СБУ, який атакував об'єкт, пролетів 1500 кілометрів і цим «встановив історичний рекорд» дальності.

«СБУ вкотре довела, що має потужні технологічні рішення, які допомагають завдавати ворогові болючих ударів. Це означає, що російські НПЗ та нафтобази, які працюють на ВПК, не можуть почуватися в безпеці навіть у глибокому тилу», – повідомило джерело.

Зазначається також, що завод «Газпром-нафтохім Салават» має один з найбільших виробничих комплексів з нафтопереробки та нафтохімії в росії. Він спеціалізується на виробництві багатьох видів нафтопродуктів.

Нагадаємо, удару по НПЗ було завдано вдень 9 травня. За даними ЗМІ, безпілотник вдарив у встановлення каталітичного крекінгу.

Також повідомлялося, що сьогодні вночі дрони атакували нафтобазу в Краснодарському краї Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: