Бої на Харківщині: ЗМІ повідомили, що росія хоче відтіснити ЗСУ від кордону і створити буферну зону

Читать на русском
Окупаційна армія рф розпочала наземну операцію в районі українського Вовчанська, щоб створити буферну зону в прикордонні. Про це повідомляє Reuters.
Фото: Міноборони рф

Окупаційна армія рф розпочала наземну операцію у північно-східній частині Харківської області з метою створити буферну зону у прикордонні.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на дані, надані високопоставленим українським військовим.

Новий наступ російської армії: що відомо про терміни та цілі окупантівРосійська армія готує новий наступ наприкінці весни – початку літа. Що про це відомо – на інфографіці.

За інформацією журналістів, окупантам вдалося просунутися на 1 км у районі прикордонного міста Вовчанськ.

У відповідь на дії росіян ЗСУ оперативно направили до цієї ділянки підкріплення.

Зазначається, що армія путіна має намір відкинути українські Збройні сили від кордону, щоб створити на Харківщині 10-кілометрову буферну зону. Інші деталі плану рф на цьому напрямку поки невідомі.

Нагадаємо, в Міноборони вже повідомили, що о 5-й ранку відбулася спроба прориву російськими військами лінії оборони ЗСУ під прикриттям бронетехніки в Харківській області. Там заявили, що атака ворога була відбита, але бої продовжуються.

Раніше головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що якщо російські війська знову спробують наступати на Харків, місто може стати для них фатальним.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: