У Вірменії проходить масовий протест з вимогою відставки Пашиняна

Читать на русском
Декілька тисяч людей зібралися в центрі Єревана на мітинг з вимогою відставки прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна.
Радіо Свобода

Тисячі людей зібралися у п'ятницю, 10 травня, в центрі Єревана на мітинг з вимогою відставки прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна. При цьому, приводом до масових протестів стала делімітація кордону із Азербайджаном.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Згідно з даними місцевих ЗМІ, на мітинг прийшли близько 20 тисяч людей. В основному це прихильники руху «Тавуш в ім'я батьківщини» під керівництвом глави Тавушської єпархії Вірменської Апостольської церкви архієпископа Баграта Галстаняна.

Під час мітингу Галстанян заявив, що Пашинян має годину на те, щоб піти у відставку з посади прем'єр-міністра. Пашинян на вимоги про зустріч та відставку не відповів. Після цього архієпископ заявив, що добиватиметься відставки прем'єра шляхом імпічменту в парламенті.

Повідомляється, що протести продовжилися після початку ще у середу, 8 травня. Громадяни перекрили низку вулиць столиці, зокрема, один із ключових проспектів – Азатутян. Також перекриваються під'їзди до міста. Також перекрито дороги з Араратської області.

Студенти деяких університетів, зокрема міжнародного факультету Єреванського державного університету, повідомили, що вони приєднуються до акції непокори.

Нагадаємо, у березні в угорському Будапешті зібрались кілька тисяч людей, вимагаючи відставки головного прокурора і прем'єр-міністра країни Віктора Орбана на тлі повідомлень про корупцію.

Також у травні в столиці Грузії Тбілісі поновилися акції протестів проти ухвалення закону «Про прозорість іноземного впливу», масові мітинги відбуваються у двох місцях міста.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: