#Прикрути. В «Нафтогазі» попросили українців протистояти «Газпрому»

Читать на русском
Нафтогаз закликав українців зменшити використання блакитного палива на кілька днів. У компанії пояснили, що так Україна зможе протистояти провокації Газпрому.

У НАК «Нафтогаз» закликали українців зменшити використання блакитного палива на кілька днів.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в повідомленні «Нафтогазу» на офіційній сторінці в Facebook.

Спір «Нафтогазу» та «Газпрому»: що вирішив Стокгольмський арбітраж і в чому побоюванняПрезидент України назвав рішення Стокгольмського арбітражу історичною перемогою. Оцінили спір Нафтогазу та Газпрому експерти.

«Наші північні сусіди роблять кризу, ми тому даємо раду, ЄС уважно спостерігає. І нам потрібна зараз ваша допомога. Вчора за 15 хвилин до початку поставки газу «Газпром» повідомив нам, що «я передумала», а також знизив на 20% тиск у газопроводах на своєму боці системи і звів до мінімуму продаж газу іншим клієнтам. Мета – здійснити мрію або про «Україна замерзла», або про «Україна – ненадійний транзитер і відбирає газ». Це було б дуже доречно за два тижні до виборів», – пише регулятор.

В компанії попросили допомоги в українців.

«Нам потрібно протриматися лише 3-4 дні, поки не минуть холоди. У кого є котли, зменшіть температуру в приміщенні на 1 градус удень і на 2 градуси вночі. Це дозволить знизити потребу в газі на 8-9%, і цього буде достатньо, щоб російський шантаж не вдався. Ми працюємо з місцевими владами, щоб комунальні тепловики найближчими днями робили так само для будинків із централізованим опаленням. Газу в наших підземних сховищах багато, наші ПСГ круті, але навіть у них є технічні обмеження в тому, скільки газу можна підняти протягом доби. Наші підземки зараз працюють на максимальному режимі відбору, видобувники постачають газ у систему в нормальному режимі, ми закриваємо решту потреб імпортом газу з Європи, де також незвичні холоди. Сьогоднішній день – найкритичніший», – пояснили в НАК.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко розпорядився зібрати нараду через відмову російського «Газпрому» виконувати рішення Стокгольмського арбітражу.

Також у «Нафтогазі» заявили, що вважають рішення «Газпрому» про припинення поставок газу в Україну невиконанням рішення Стокгольмського арбітражу.

Нагадаємо, що «Нафтогаз України» виграв Стокгольмський арбітраж проти «Газпрому» за більшістю положень контракту на транзит газу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: