Рада ухвалила закон про залучення іноземних інвестицій

Читать на русском
Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект щодо сприяння залученню іноземних інвестицій. За проголосували 244 народних депутата.

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект №6141 щодо сприяння залученню іноземних інвестицій. «За» проголосували 244 народних депутати.

Про це повідомляє «Слово і Діло» у вівторок, 15 травня.

Іноземні інвестиції в Україні: скільки за 7 років вклали в економікуПрямі іноземні інвестиції в Україну минулого року склали 1 мільярд 817,2 мільйона гривень. Це на 57,5 відсотків менше, ніж у 2016-му.

Суть документа описав нардеп від БПП, представник комітету ВР з питань фінансової політики та банківської діяльності Павло Різаненко.

«Сьогодні іноземні інвестори для того, щоб купити українські цінні папери, мають відкривати рахунки в локальному депозитарії, тобто українській юрособі. У минулому (ми знаємо, в якому інституційному середовищі ми працюємо) були випадки, коли такі цінні папери зникали, були скандали навіть позаминулого року. Такі глобальні інвестори довіряють своїм власникам цінних паперів. Цим законопроектом передбачається, що ці міжнародні банки можуть стати депозитаріями, по суті, номінальними власниками-депозитаріями в нашій країні. Але також цим законопроектом передбачено, що вони мають дотримуватися вимог щодо обліку, розкриття, дотримання корпоративних процедур. Також вони мають здійснювати, по суті, фінансовий моніторинг за цими рахунками», – сказав Різаненко.

Документ містить і деякі «санкційні» норми. Зокрема, такі рахунки не зможуть відкривати представники країни-агресора або компанії, зареєстровані в країнах, що не дотримуються стандартів FATF (міжурядовий орган із боротьби з відмиванням грошей – ред.).

Раніше стало відомо, що ЄС готує для України інвестиційний контракт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: