Міністр Полторак звільнився з армії

Читать на русском
Президент Петро Порошенко звільнив міністра оборони України Степана Полторака з військової служби.

Президент Петро Порошенко звільнив міністра оборони України Степана Полторака з військової служби.

Про це Порошенко сказав під час виступу в суботу, 13 жовтня, передає «Слово і Діло».

Степан Полторак пішов із ЗСУ у званні генерала армії.

Полторак залишається міністром оборони України, але подав рапорт про звільнення з військової служби, оскільки з 1 січня 2019 року міноборони має очолювати цивільна особа. Порошенко цей рапорт задовольнив.

«Цінуючи.. вклад Степана Півтора в відродження Збройних сил України, а до цього - в відновлення і становлення Національної гвардії України, я прийняв рішення, щоб він продовжив керівництво оборонним відомством вже в статусі цивільного міністра», - сказав Порошенко.

Степан Полторак очолює Міністерство оборони України з 14 жовтня 2014 року. До цього він командував Національною гвардією, а ще раніше, але вже після Революції Гідності - Внутрішніми військами до їхнього розформування.

Нагадаємо, що норма про цивільного міністра оборони прописана в законі про національну безпеку. Згідно з документом, з наступного року Міністерство оборони має очолити цивільний міністр, а посаду Головнокомандувача ЗСУ - Начальника генштабу розділять між двома керівниками. Нагадаємо, що Генеральний штаб очолює Віктор Муженко.

Також відзначимо, Полторак у вересні заробив більше 70 тисяч гривень.

Як повідомляло «Слово і Діло», в активі у Полторака 84 обіцянки, з яких він 34 виконав, а 19 - провалив. Рівень відповідальності міністра оборони - 40%.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: