В енергосистемі зберігається дефіцит енергії в окремі години – Укренерго

Читать на русском
Наразі зменшилося споживання електроенергії через потепління, але в енергосистемі все ще є дефіцит.
Pixabay

В Україні поменшало споживання електроенергії через потепління, але в енергосистемі в окремі години зберігається дефіцит. При цьому Україна спромоглася надати аварійну допомогу Польщі.

Про це повідомила пресслужба Укренерго у понеділок, 29 квітня.

У Міненерго розповіли, як підвищення тарифу на світло впливає на енергосистему УкраїниЙмовірне підвищення тарифу пов'язане зі складною ситуацією в енергосистемі через постійні атаки росіян на енергооб'єкти.

Так, сьогодні вранці споживання на 12% нижче, ніж у цей же час попереднього робочого дня - п'ятницю, 26 квітня. А вчора, в неділю, 28 квітня, добовий максимум споживання був на 6,2% нижчим, ніж попередньої неділі 21 квітня.

Водночас, повідомляють в Укренерго, в енергосистемі в окремі години максимального споживання зберігається дефіцит електроенергії. Через пошкодження, заподіяні ракетними ударами росіян, електростанції не можуть виробити достатньо електроенергії для всіх споживачів.

Вчора, 28 квітня, українська енергосистема двічі надавала аварійну допомогу енергосистемі Польщі.

Сьогодні протягом доби діють обмеження споживання у Харкові та області. Також цілодобово обмежено споживання енергії для промисловості на Криворіжжі.

Нагадаємо, дефіцит в енергосистемі був весь минулий тиждень. У Міненерго повідомляли, чи можливий зараз у країні повний блекаут.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: