В енергосистемі зберігається дефіцит третій день поспіль – Укренерго

Читать на русском
Сьогодні Україна третій день поспіль залучає аварійну допомогу з енергосистем країн Європи.
фото Укренерго

В енергосистемі України знову виник дефіцит. У середу вранці споживання електроенергії відразу на 10% перевищує вчорашній показник у цей час.

Про це повідомило Укренерго 24 квітня.

Три масовані атаки росії: які об'єкти електрогенерації потрапили під ударНа інфографіці – які об'єкти електрогенерації в Україні було пошкоджено або знищено в ході трьох масованих атак росії.

«Через пошкодження, заподіяні ракетними ударами росіян, електростанції не можуть виробити достатньо електроенергії, щоб покрити всі потреби споживачів», – йдеться у повідомленні.

Водночас учора ввечері під час вечірнього максимуму о 21:00 споживання було на 3,5% нижчим, ніж 22 квітня. Це сталося через застосування графіків обмеження потужності для бізнесу та промисловості з 18:00 до 22:00.

Повідомляється, що графіки відключень світла продовжують діяти у Харківській області. У регіоні знеструмлено близько 207 тисяч побутових споживачів. Також цілодобово обмежено споживання промисловості на Криворіжжі.

Сьогодні Україна третій день поспіль залучає аварійну допомогу протягом майже доби з енергосистем країн Європи: Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови.

Нагадаємо, на Одещині внаслідок ранкової атаки росіян пошкоджено частину обладнання місцевого обленерго. Деякі мешканці залишилися без світла.

При цьому дефіцит в енергосистемі фіксували вчора та позавчора.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: