Лідер меншості Палати представників не виключив, що США «доведеться втрутитися» у війну в Україні

Читать на русском
Лідер демократів Палати представників заявив, що США, можливо, доведеться втрутитися у війну, якщо Україна програє.
Фото: AP

Лідер демократичної меншості в Палаті представників США Хакім Джеффріс не виключив, що Штатам «доведеться втрутитися» у війну в Україні.

Він заявив про це в ефірі CBS News.

Відправка західних військ в Україну: реакція союзників на заяву МакронаЯк союзники відреагували на заяву Еммануеля Макрона про можливість відправлення військ до України.

Конгресмен зазначив, що США мають продовжувати підтримувати Україну, щоб запобігти ширшій війні, і звинуватив у затримці допомоги «пропутінську фракцію» всередині Республіканської партії.

«Ми не можемо дозволити Україні впасти, тому що якщо це станеться, то існує значна ймовірність того, що Америці доведеться вплутуватися в конфлікт – не просто нашими грошима, але з нашими військовослужбовцями», – сказав Джеффріс.

Він додав, що володимир путін прагне відтворити Радянський Союз і тим самим загрожуватиме союзникам по НАТО: «Чи маємо ми повірити, що якщо ми дозволимо путіну досягти успіху в Україні, він зупиниться тільки на Україні? Звичайно, ні».

Нагадаємо, у Білому домі заявили, що США не відправлятимуть своїх солдатів для участі у бойових діях на території України. Але адміністрація Джо Байдена не буде проти відправки в Україну військ союзників.

У квітні стало відомо, що США розглядають можливість відправки додаткових військових радників до України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: