Рада ухвалила закон про відновлення діяльності «Чорноморнафтогазу»

Читать на русском
Товариство зареєстроване в Києві, вживає заходів із налагодження господарської діяльності, займається відновленням втрачених документів та формуванням доказової бази для міжнародних судів проти РФ.

Верховна Рада ухвалила закон №8338 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо відновлення діяльності Державного акціонерного товариства «Чорноморнафтогаз».

Як пише «Слово і Діло», відповідне рішення підтримали 236 народних депутатів.

«Укргазвидобування» відновлює роботи на чорноморському шельфіПАТ «Укргазвидобування», яке належить НАК «Нафтогаз», подало до Державної служби геології і надр пакети документів із заявами на отримання спецдозволів на користування надрами на 23 нових ділянках, серед яких 4 – на шельфі Чорного моря.

Законопроектом пропонується встановити, що на період тимчасової окупації України «Чорноморнафтогаз» відкриває поточний рахунок зі спеціальним режимом використання для проведення розрахунків із забезпечення виробничої діяльності.

«Такий рахунок відкриватиметься в уповноваженому банку, визначеному Кабінетом Міністрів за пропозицією НАК «Нафтогаз». Відновлення повноцінної виробничої діяльності «Чорноморнафтогазу» сприятиме посиленню енергетичної безпеки та незалежності України, особливо в Херсонській області», – пояснила представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко, презентуючи законопроект і закликаючи підтримати його за основу та в цілому.

За її словами, на сьогодні фактично відсутні можливості для забезпечення нормального функціонування «Чорноморнафтогазу».

«Надзвичайно складно організувати видобуток природного газу, оскільки постачальники товарів, робіт і послуг відмовляються співпрацювати з підприємством, у якого відсутні чинні рахунки. Зважаючи на вказане, під загрозою перебуває своєчасне та безперебійне газопостачання Генічеського району Херсонської області», – додала народний депутат.

Цей закон набуває чинності наступного дня після його опублікування.

Наразі товариство зареєстроване в Києві, вживає заходів із налагодження господарської діяльності, займається відновленням втрачених документів та формуванням доказової бази для міжнародних судів проти Російської Федерації.

Збитки, завдані «Чорноморнафтогазу» анексією АР Крим, заявлені в позові Міністерства юстиції України до Російської Федерації щодо визнання незаконною окупації Криму та компенсації збитків, завданих цією окупацією.

«Чорноморнафтогаз» входить до складу НАК «Нафтогаз України» й спеціалізується на розвідці та видобутку нафти й газу в акваторії Чорного та Азовського морів.

Також стало відомо, що НАБУ вивчить документи приватної фірми у справі «Чорноморнафтогазу».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: