Саакашвілі перевели з військового госпіталю до в’язниці

Читать на русском
Експрезидента Грузії Михеїла Саакашвілі перевели до в’язниці міста Руставі з Горійського військового госпіталю, де він проходив реабілітацію.
Фото з відкритих джерел

Експрезидента Грузії Михеїла Саакашвілі перевели до в’язниці міста Руставі з Горійського військового госпіталю, де він проходив реабілітацію.

Про це повідомляють «Новости-Грузия».

Відомо, що після опівночі 30 грудня з госпіталю забрали Саакашвілі та вже близько 3 ночі його доставили до в’язниці. Адвокати Саакашвілі висловили занепокоєння щодо його здоров’я після цього транспортування. Вони заявили, що не були поінформовані про його переведення і назвали це викраденням.

Затримання Саакашвілі: у чому звинувачують колишнього президента ГрузіїУ чому звинувачують колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі, дивіться на інфографіці Слово і діло.

Однак у пенітенціарній службі зазначили, що експрезидента було переведено до в’язниці згідно з усіма вимогами закону.

Відомо, що на початку тижня Саакашвілі вже намагалися перевести з госпіталю у Горі, але ця спроба виявилась невдалою і пенітенціарна служба Мін’юсту повідомила, що тимчасово відклала переведення через стан його здоров’я.

Нагадаємо, у міському суді Тбілісі під час судового засідання 29 листопада Саакашвілі повідомив, що проти нього застосовували тортури та нелюдську поведінку.

Саакашвілі затримали у Грузії 1 жовтня практично одразу після приїзду до країни. Місцеві правоохоронні органи звинувачують його у зловживанні службовими повноваженнями, за що раніше його було заочно засуджено.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: