У ГУР заявили про знищення новітньої радіолокаційної системи росіян вартістю понад $5 млн

Читать на русском
Цю систему ворог використовував для виявлення та передачі координатів цілей російським зенітно-ракетним комплексам  С-300/С-400.
АрміяInform

Бійці ГУР успішно вдарили по російській радіолокаційній системі 48Я6 К-1 «Подльот».

Про це пресслужба української розвідки повідомляє у Telegram.

Зазначається, що по РЛС відпрацювала група українських розвідників «Гуси-9» спільно з військовослужбовцями 15 ОБрАР «Чорний ліс».

Успішного вогневого ураження завдали по антенно-фідерній установці та дизельній станції, що живила комплекс.

Згідно з даними розвідників, цю систему ворог використовував для виявлення та передачі координатів цілей російським зенітно-ракетним комплексам С-300/С-400.

Варто зазначити, що радіолокаційна станція «Подльот» – нова російська розробка, на озброєння армії країни-агресора її почали постачати у 2015 році. Вартість такої РЛС складає понад 700 мільйонів рублів або понад 5 мільйонів доларів.

Нагадаємо, напередодні на московському аеродромі Остаф'єво в ніч проти 26 квітня вдалося знищити російський багатоцільовий гелікоптер Ка-32.

Також у ніч на 24 квітня дрони атакували Новолипецький металургійний комбінат у російському місті Липецьк. За даними ЗМІ, операцію також було організовано та проведено Головним управлінням розвідки Міноборони України.

Раніше глава військової розвідки Кирило Буданов поділився деталями знищення російського стратегічного бомбардувальника Ту-22М3.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: