Пентагон припинив використання Starlink військовими рф

Читать на русском
Представники США і компанії SpaceX навчилися боротися з несанкціонованим використанням російськими військовими терміналів Starlink.
Фото: processer.media

Представники США та компанії SpaceX змогли зупинити несанкціоноване використання російськими військовими терміналів Starlink.

Про це розповів керівник відділу космічної політики Міністерства оборони США Джон Пламб в інтерв'ю Bloomberg.

Термінали супутникового зв'язку Starlink продаються на чорному ринку по всьому світу – BloombergУ світі існує чорний ринок терміналів супутникового зв'язку Starlink. Ними нелегально користуються в Ємені, Венесуелі, Судані та інших країнах.

«США активно співпрацювали з урядом України та компанією SpaceX з метою протидії незаконному використанню росією терміналів Starlink», – заявив він, підкресливши, що знайдено «гарне рішення» для обмеження подібних дій.

Також він зазначив, що росія, ймовірно, «продовжить намагатися знайти способи використовувати Starlink та інші комерційні системи зв'язку».

Пламб відмовився уточнити, які тактики, методи або процедури використовуються для припинення використання росією терміналів Starlink.

Нагадаємо, у лютому повідомлялось, що російські військові почали частіше використовувати системи Starlink від компанії SpaceX.

Після цього ГУР з'ясувало, що росія купує засоби зв'язку, зокрема термінали супутникового інтернету Starlink, через арабські країни.

У березні у Конгресі США почали розслідування щодо SpaceX через використання Starlink росіянами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: