Федоров анонсував «труднощі» для росіян у використанні Starlink

Читать на русском
Україна працює над тим, щоб обмежити функціональність Starlink для росіян. Ефект буде незабаром.
t.me/zedigital

Україна має стабільні поставки терміналів Starlink завдяки ефективній координації між командами Мінцифри та Ілона Маска, тоді як доступ рф до Starlink буде обмежений. Над цим уже працюють у міністерстві.

Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв'ю Welt.

Термінали супутникового зв'язку Starlink продаються на чорному ринку по всьому світу – BloombergУ світі існує чорний ринок терміналів супутникового зв'язку Starlink. Ними нелегально користуються в Ємені, Венесуелі, Судані та інших країнах.

За словами Федорова, він та Ілон Маск на зв'язку за потреби та їхні команди працюють злагоджено.

«Зараз ми маємо стабільні постачання Starlink. У цьому нам допомагають наші партнери. SpaceX швидко реагує на будь-які проблеми. На операційному рівні наші команди ефективно працюють разом», – сказав він.

Федоров також прокоментував ситуацію, що і росіяни мають Starlink. За його словами, Україна вже працює над тим, щоб вони були обмежені у їхньому функціоналі.

«Ми бачимо, що росіяни почали використовувати Starlink. Однак це не масове явище, адже їх передбачається отримувати із третіх країн. Єдине, що я можу сказати зараз, це те, що ми знайшли вирішення проблеми», – зазначив міністр.

Результати цього рішення ми побачимо найближчим часом, додав Федоров.

Нагадаємо, у лютому у ГУР заявили, що російські війська використовують тисячі супутникових інтернет-терміналів Starlink, що може підірвати переваги України на полі бою. Вже тоді Федоров повідомляв, що Україна комунікує зі SpaceX, щоб системи працювали тільки з нашого боку.

У SpaceX розповіли, чи продавали системи росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: