Скільки користувачів у Telegram у світі та наскільки він популярний у порівнянні з іншими месенджерами

Читать на русском

Месенджер Telegram, незважаючи на «російський слід», є найпопулярнішою соціальною мережею в Україні. На кінець минулого року 75% українців використовували Telegram для спілкування, а 72% отримували звідти новини. «Слово і діло» поцікавилося, наскільки популярний Telegram у світі та як власники смартфонів пояснюють його використання.

Більше половини власників смартфонів у світі (75%) користуються ними для обміну повідомленнями. Найпопулярнішим у світі мобільним додатком для цієї мети є WhatsApp, який має 2 мільярди активних користувачів щомісяця.

На другому місці за популярністю китайський додаток WeChat (Weixin), який включає опції обміну повідомленнями, файлами, створення чатів, проведення платежів, ігри та інші – 1,34 мільярда користувачів щомісяця.

На третьому місці Facebook Messanger – 1,01 мільярда користувачів щомісяця. Месенджер Telegram знаходиться на четвертому місці – його щомісяця використовують 0,9 мільярда людей. Далі за ним Snapchat з 0,8 мільярда користувачів.

38% користувачів Telegram проживають в Азії, 27% — у Європі, 21% — у Латинській Америці та 8% — на Близькому Сході та Північній Африці.

Найбільшим ринком Telegram є Індія, на яку припадає понад 20% його бази користувачів – більше 100 мільйонів осіб. На другому місці росія, на третьому – Індонезія. В Україні Telegram користується понад 10 мільйонів людей.

Telegram також є найпопулярнішим додатком для обміну повідомленнями в Ірані та Узбекистані.

Згідно з останнім дослідженням, 58% користувачів Telegram є чоловіками, а 42% – жінками. При цьому гендерний розрив за останні роки скоротився. Третина користувачів месенджера – це люди віком від 25 до 34 років.

У середньому користувач Telegram проводить у додатку 2 години 54 хвилини на місяць.

Більшість користувачів Telegram (80%) дізнаються за його допомогою всі новини. 73% вважають його зручнішим, ніж інші месенджери. 59% користувачів спілкуються в Telegram з більшістю онлайн-співрозмовників. Крім того, 56% використовують Telegram для обміну даними між своїми пристроями, а 40% – для нотаток.

Нагадаємо, у Верховній раді зареєстровано законопроєкт щодо регулювання роботи Telegram в Україні, докладніше – на інфографіці «Слово і діло». У Раді також назвали умову для блокування месенджера у країні.

Керівник ГУР Кирило Буданов вважає, що Telegram однозначно є проблемою з точки зору національної безпеки.

З інфографіки також можна дізнатися, у яких країнах повністю заблоковано Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram, WhatsApp та TikTok.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: